Aika on kulunut ja blogin päivitys on jäänyt, tietoisesti.
Oman elämäntilanteen muuttuessa myös harrastukset ja perus rutiinit joutuvat
kysymysmerkin alle. Suurin pohtimisen aihe on blogia koskien ollut YKSITYISYYS.
Mitä olen valmis jakamaan kaiken kansan kanssa ja ehkäpä tällaisissa
tilanteissa onkin hyvä laittaa ”jäähy” ja miettiä asiaa hieman pidemmän aikaa.
Jo tästä pystyt arvaamaan että oma elämäntilanteeni on
muuttunut.
Ei sillä että olisin ruuanlaiton lopettanut, saati sitten
syömisen, e ei. Ei lähimainkaan! Ja etteikö intoa uusien ruokien kokeiluun
olisi, kyllä on. Ja ettenkö edelleen arvioisi ruokia, kyllä, arvioin joka
päivä. Joten voisi ajatella että blogin kannalta mitään mullistavaa ei olisi
tapahtunut.
”Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen ovi avautuu, mutta usein jäämme
tuijottamaan sitä sulkeutunutta ovea niin pitkään ja niin pettyneinä, että emme
näe niitä ovia, jotka avautuivat meille.”- Alexander Graham Bell
Ja nyt on se hetki että on aika avata uusi ovi, uusi luku
kirjassa ja blogi, se saa sopeutua tähän. Sillä kohta Emännällä on uusi
keittiö, uusi koti ja uudet ruokahaasteet joita pääsee kokeilemaan.
”Tee mitä voit, sillä mitä sinulla on, siellä missä olet.” - Theodore
Roosevelt
Ja vaikka elämä muuttuu ja kaiken pyörteen keskellä sitä
kysyy itseltään, missä olen ja mihin menen, tiedän sen että kaikkea ei tarvitse
jättää. Vaan kaikkea voi myös jatkaa siellä missä on. Ja valaistakseni asiaa
tarkemmin, Emännällä ja Isännällä on kohta eri osoitteet ja omat kodit, muttei
se suinkaan tarkoita, että Emäntä ja Isäntä ei jatkossakin jakaisi yhteisiä
ruokahetkiä ja uusia makuja ja kokemuksia. Kyllä jakavat. Ehkä useammin Emännän
keittiössä, mutta mistäs sitä tietää jos Isäntäkin innostuu kokkailemaan
Emännälle. ;) Toivossa on hyvä elää.
Mutta jottei liian totiseksi ruveta, muistetaanpa se
tärkein, eli RUOKA. Ja nyt tiedossa on uusin kokeiluni, jota Isäntäkin pääsi
maistelemaan. PASTA. Jep, tein itse pastaa!! Ja ilman minkäännäköisiä
pastakoneita tai apuvälineitä. Sakset, niitä tarvitsin. Inspiraatio tuli
television ruokaohjelmasta, jossa niin helpon näköisesti valmistettiin
herkullisen näköistä pastaa, alusta alkaen, niin pitihän sitä nyt kokeilla! Ja
kaikille joille sama inspiraatio iskee, tiedoksenne. Tämä ei ollut vaikeaa, ei.
Mutta aikaa vei jonkin verran ja ehkäpä helpommalla pääsee kun kävelee kauppaan
ja ostaa valmista pastaa. Mutta suosittelen kyllä kokeilemaan itse tehtynäkin.
Kaikkein tärkeintä tässä puuhassa oli taikinan koostumus, ja
sekoitustekniikka. Jauhoista muodostettiin ”kulho”, jonka sisälle taikina
valmistettiin, lisäten jauhoja reunoilta vähän kerrallaan. Katselin
televisiosta taitavan Italialaisen naisen työtä ja mietin miten tämä on
mahdollista, että jauhot todella pysyvät niin hyvin muodossa, mutta kyllä se
oli. Hyvin toimi.
Haastavinta hommassa oli saada taikina riittävän ohueksi ja
kuivaksi, sillä vaikka Italialainen nainen televisiossa näytti helpon leikkuu
taktiikan minun taikinalla se ei kyllä toiminut. Yrityksistä huolimatta. Ja
turhautuneena leikkasin pastan saksilla, hieman miten sattui. Lopputulos toki
jäi hieman rumaksi, mutta pasta tuli sentään valmiiksi.
Valmistin pastan kanssa tomaattipohjaisen, valkosipulilla maustetun
jauhelihakastikkeen. Nams ja Slurps, IHANAA!! Ja vaikka pastani hieman
mauttomaksi ja paksuksi jäikin, kastike pelasti tämän. Isäntä tosiaan myös
tykästyi kastikkeeseen, että eipä siitä pastasta emännän bravuuria tainnut
tulla, syötävää ja itse tehtyä, mutta samalla hieman paksua ja mautonta.
Hieman niin kuin elämä, sen voi aina valmistaa uudelleen. On
itsestään kiinni kuinka kaunista siitä tulee. Suolaa voi jokainen lisätä oman
valinnan mukaan ja aina löytyy jotain hyvää jolla peittää pahan maun pois.
Life is what you make it.
Ps.
There is always hope, as long as we have food!
There is always hope, as long as we have food!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti