”Muistoja, toivoa. Makuja, tuoksuja.
Käsintehtyjä tarinoita.
Toivolan vanhassa pihassa.”
Kiersimme myös pihalla olevan museon, joka oli sisustettu
1800-luvun loppupuolen kuparisepän taloksi. Museossa olisi ollut mahdollista
saada opastettu kierros, mutta kiersimme museon omatoimisesti, nopsasti ympäri.
Ostoksia teimme kyllä, mutta ruuan parissa. Hermannin
herkkutorilla oli jos vaikka mitä ruokatuotetta myynnissä. Jo ensimmäisestä
kojusta mukaan lähti T-Barbeguen valmistama paisti mausteseos, lisäaineeton,
gluteeniton ja sokeriton mausteseos joka on tarkoitettu paistin, padan, keiton
ja riistan maustamiseen. Tämäntyylistä maustetta meillä ei vielä ollut ja
maistoimme paikan päällä maustetta, maistui hyvinkin käyttökelpoiselta. Hinta
4€, ihan sopiva.
Hermannin herkkutorilla kohtasimme myös suureksi
yllätykseksi maajussille morsiammesta tutun Paulan!! Me kun Isännän kanssa aina
maajussille morsianta kotosalla seurataan, niin meille tämä oli oikein ”julkkis”
kohtaaminen. Aikamme kierrettyä uskaltauduimme Paulaa jututtamaan, utelemaan
ohjelmasta ja jopa kuvauttamaan itseni Paulan kanssa. HAH. Pienet ilot.
Paula ei ollut myymässä tälläkertaa omia tuotteitaan, mutta
Paulalta ostimmekin sitten rivijärven luomu-vaalea lättyjauho pussukan. Jossa
valmiiseen lättyjauho seokseen on käytetty luomuvehnä ja –ohra jauhoja. 1 kg
paketista maksoimme n.3€, tarkkaa hintaa en nyt muista. Mutta tästä tulikin
sitten seuraava tavoite, paistamaan Paulalta ostamista lettujauhoista oikein
kunnon LETTUJA!!
Syöminen on aina mukavaa, mutta porukalla se on vieläkin
mukavampaa. Isäni päätti avata grillikauden ja lupasi meillekkin pihvejä
grillata. Niin kaupan valmiiksi marinoituja, kuin myös Isän itse marinoimia
pihvejä. ( Ja kyllä ne Isän itse marinoimat olivat vaan paljon parempia..)
En oikein tiedä mikä tässä nyt onnistui, mutta jokin meni
nyt nappiin ja letut olivat todella HYVIÄ! Taikinan koostumus oli hyvä, tuoksu
oli ihana ja taikina oli erittäin helppo paistaa. Yksikään lettu ei hajonnut
tai repeillyt. Oliko syynä Paulan ihme jauhot? Emännän oma salainen lettu
resepti? Isän hyvä pannu? Pitkä turpoamis aika? Vai näiden kaikkien
yhteensattuma? En osaa sanoa, mutta tämä toimi.
Söimme kaikki letut hetkessä pois.
Lisääkin olisi vielä mennyt.
Mutta hyvä että jurputti, meinaan letun päällä
ehkä ihan parasta. Hillo, missä lisäksi mansikoita. Tykkäsimme kaikki ja
kovasti. Isänikin tykästyi ja suunnitteli jo kesän purjehdusreissuille käyvänsä
torilta tuoreet mansikat hakemassa ja hillon joukkoon laittavansa.
Herkkusuina laitoimme vielä vaniljajäätelöä lettujen päälle,
nams. Oikein kesä jälkkäri, vaikkei kesä vielä olekkaan..
No, Varaslähtö otettu!
Ps.
There is always hope, as long as we have food!
There is always hope, as long as we have food!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti