Ihana olla kotona. Työviikko takana ja viikonloppu edessä.
Isäntä on tehnyt ruuat pöytään, ja voi vain rentoutua! Kylläpä on luxusta,
joskus näinkin päin meillä.
Lupailin kirjoitella ”mini-lomastamme” hieman lisää ja nyt
löytyi sopiva rako. Olemme Isännän kanssa harrastaneet ennenkin näitä ”mini-lomia”
ja vaihtaneet maisemaa hetkellisesti. Tällä kertaa ”mini-lomamme” oli
Jyväskylässä.
Jyväskylässä yövyimme kaupungin keskellä olevassa
hotellissa. Valitsimme hotellin sopivan sijainnin vuoksi. Ja hintakin oli
meille sopiva.
Ennen reissua jo, aloin suunnitella kovasti mitä oikein ”mini-lomalla”
puuhailisimme ja äkkiä huomasinkin että ohjelmaa alkoi olla aika paljon.. Ja
olispa sitten otettava huomioon sekin tosi asia, että yhdessä yössä ja kahdessa
päivässä ei ihan kaikkea kerkeä, vaikka kuinka haluaisi.. Ja huomioiden sen,
että kiva olisi ottaa ihan rauhassakin ja levätä ja nukkua hyvin...
..Etenkin nukkua..
Mutta hieman toisin kävi..
Sillä jouduimme hieman pettymään hotelliimme..
Jo pelkkä alku oli liikaa minulle..
Hotellin parkkipaikat, olivat parkkihallissa, jossain aivan
perällä.. Tuntui että hukumme koko paikkaan. Ja kun viimein, täysin
minuutilleen ajallaan oltiin perillä hotellin respassa, hotelli nainen ilmoitti
ettei meille ole huonetta valmiina. KIVA. No lupasimme käydä hieman
pyörähtämässä ympäristössä ja takaisin tultuamme, tilanne edelleen sama. Tässä
vaiheessa hän kovasti yritti vaihtaa huonettamme, ”ottaisitteko huoneen missä
on erilliset sängyt?”, johon kieltäydyimme kauniisti. Sen jälkeen tämä hotelli
nainen ilmoitti että tämä meille varattu, parisängyllinen huone on sitten
sellaisella kohdalla että siihen kuuluu yökerhojen jumputus klo 04 asti. KIVA. Tässä vaiheessa alkoi ja hieman suupielet
kaartua alaspäin.. Ja omatoimisesti päätimme lähteä vielä pyörimään
lähiympäristöön, turhauttavan odottelun sijaan.
Vihdoin huoneeseen päästyämme pettymyksemme sen kuin nousi.
Voi luoja.. Hotellihuoneen ilma oli todella huono. Ensimmäinen asia oli että
tutkimme saako ikkunaa auki – ei toki saanut. KIVA. Ja sitten sen kuin
paranee.. Katsomme hotelli huonetta hieman tarkemmin, ja sen siisteystaso, oli
todella huono. Ja me kun vielä oikein odotimme, ilman korvauksia, pahoitteluja,
ym, että saisimme siivotun huoneen. TÄSSÄ SE SITTEN OLI. HUOH! Hyvä etten
sanonut Isännälle että nyt lähdetään – meinaan takaisin kotiin – mutta jotenkin
sitten ei raaskinut maksettua huonetta heti luovuttaa, vaikken ihan tyytyväinen
huoneeseen ollut.
Mutta, siinä se sitten meni..
..Meinaan alamäki!
Ja loppu reissu olikin oikein hyvä ja on pelkkää hyvää
sanottavaa. Edellisistä pettymyksistä jätimmekin hotelliin palautelapun..
Toivottavasti jatkossa hotelliin majoittuvilla on mukavempi yö.
Jo Jyväskylään ajaessamme, ensimmäinen pysähdyspaikka oli
Pandan suklaatehdas. Suurena suklaan ystävänä sinne oli toki päästävä
shoppailemaan ja suklaita maistelemaan. Tehtaanmyymälä oli pieni ja täynnä
väkeä. Kauppa kävi ja tarjouksia oli reilusti. Joten ohimeno matkalla kannattaa
suklaata kotiin käydä hamstraamassa. Ja
lakuja ja sipseja ym.. Itse ostimme ISON juhlasuklaa konvehtirasian ja
maksoimme peräti 3,33€ rasiasta. Eli ei paha hinta. Lisäksi mukaan tuli halvat
popcornit ja tulevaa pääsiäistä ajatellen Pandan pikku noita, lentävä luuta,
täytelaku patukoita. JES!!
Jyväskylän illassa, hotelliin pääsyn jälkeen, keskityimme keskustan
kauppakeskuksissa pyörimiseen ja shoppailuun. Tai minä keskityin. Ei se isäntä
mitään tainnut shopata ja minäkin vain vaatteita hamstrasin.
Ruoka puoli kun meille on aina niin kovin tärkeä ollut,
pitää siitäkin nyt päästä kertomaan. Kävimme illastamassa isännän kanssa,
Martina ravintolassa. Ja nyt ei voi kun KEHUA. Saavuttuamme ravintolaan, olimme
paikan ainoat asiakkaat. KYLLÄ. Minusta se oli IHANAA! Romanttinen illallinen
isännän kanssa ja täysin omassa rauhassa – koko ravintola käytössä. ( Tosin
kerrottakoon ettei tätä ihanuutta kovin kauan kestänyt, mutta kaikki ilo irti,
siitä pienestäkin hetkestä..)
Ravintolan ruokalista ei ehkä niin järin monipuolinen ollut,
ja liha sekä kana vaihtoehdoissa oli hyvin samantyyliset valikoimat. Mutta
mielestäni valinnanvaraa silti oli hyvin. Eikä hintataso ollut kovin korkea.
Isäntä otti ruuan kanssa juomaksi Italialaista olutta –
tykkäsi – niinkuin arvata saattaa. Ja itse otin tarjoilijan suosittelemaa
valkoviiniä, Mastri Vernacoli Chardonnay. Pidin kyllä ruuan kanssa, sopi
mielestäni hyvin.
Jälkkäriksi otimme Martinan omaa jäätelöä, Isäntä lakritsi
jäätelön suklaakastikkeella ja minä valkosuklaajäätelön lakritsikastikkeella ja
hyvä oli, nam nam. Kastikkeet olivat maukkaita ja isäntä minun annostani
maistettuaan totesi, että kylläpäs maistuu lakritsi enemmän kuin hänellä, eli
todella maukkaat kastikkeet.
Mutta sitten tärkein, palvelu. PALVELU OLI ERINOMAISTA. Ja
taas jätimme palautelapun, tällä kertaa positiivisen. Erittäin miellyttävää,
asiallista ja tietävää palvelua. Tarjoilijan tarkka erityisruokavalioiden
huomiointi yllätti meidät täysin!! Hyvä ja mukava palvelu, teki ruoka kokemuksestamme
vieläkin miellyttävemmän. Ja suosittelen kenelle vaan Jyväskylän Martinaan
syömään menemistä.
Mutta itselleni yksi loman kohokohdista.. Ja taisi
Isännänkin listassa olla ensimmäisten joukossa, AAMUPALA. Ja todella ISOLLA,
AAMUPALA!! Jotain aivan taivaallista.. Nyt en kyllä muista missä olisin IKUNA
yhtä hyvän aamupalan saanut, kun tämän hotelli reissun yhteydessä. Aamupala oli
Torero ravintolassa, jonka tuotteet olivat lähituottajien luomu tuotteita.
Yllätyin. Ja valikoiman määrä ja laatu. Todella hyvää. Valikoimassa oli mm.
kuutta eri leipävalikoimaa, joista kaikista oli kerrottu missä leipä on
valmistettu ja mistä tuotteista. Tarjolla oli mm. croisantteja,
karjalanpiirakoita, muroja, myslejä, hedelmiä, marjoja, eri juustoja, puuroa, munia, munakokkelia, nakkeja, pekonia, donitseja
ja paljon paljon muuta..
Mielestäni erityis mainitsemisen arvoista oli
kaurapuuro ja vohvelit. Ravintolan kaurapuuro oli todella isoista hiutaleista
valmistettu ja maku muistutti riisipuuroa? Pohdimmekin, voiko kaurapuuroon
mahdollisesti olla käytetty kermaa? Vai mistä erityisen hyvä maku oli peräisin,
mutta samanlaista kaurapuuroa, en ikuna ole saanut. Jopa Isäntä joka ei
kaurapuuroa syö ja oksennus nousee kurkkuun pelkästä ajatuksesta, sanoi tätä
maistaessaan, että HYVÄÄ.
Sitten vohvelit. Ravintolaan oli tehty oma vohvelin
paisto piste, mihin oli valmiiksi tehty taikina ja asiakas itse sai paistaa
vohvelinsa, silloin kuin halusi ja pääsi syömään sen ihanan lämpöisenä. Minäkin
innoissani Isännälle ja minulle vohvelit paistoin. TODELLA HYVÄÄ. Taikina ei
ollut aivan perus vohvelitaikina, vaan vaikutti että taikinaan olisi käytetty vehnäjauhojen
tilalla, jotakin seka jauhoseosta, mutten tästä takuuseen mene. Hyvää kuitenkin
ja kiva idea että sai itse paistaa
vohvelin aamupalalle, ei ole muualla tullut
vastaan.
Me söimme ja söimme ja söimme.. Ja Isäntä ekan mättö
lautasen jälkeen katsoi silmät suurina, kun kiikutin pöytään jos jonkin
näköistä aamupala ruokaa ja ilmoitin että nyt maistellaan. Ja kuin jotkut ”expertit”
maistoimme jokaista leipää pienet palaset ja arvioimme mikä on parasta ja sama
jatkui jokaisen ruokalajin kohdalla. HAHA. Mutta hauskaa oli.. vähän kyllä teki
pahaa laittaa osa ruuasta pois, kun ei vaan kertakaikkiaan kaikkea jaksanut
kokonaan maistella, kun valikoima oli todella suuri.
En aikaisemmin noutopöydissä ole hoksannut tätä tyyliä.. Eli toinen käy hakemassa lautaset täyteen
kaikkea mahdollista ja sitten ruvetaan yhdessä maistelemaan, samoilta
lautasilta. Todella paljon sosiaalisempaa ja mukavempaa kun että kumpikin ravaa
vuorotellen hakemassa lisää ruokaa.
SUOSITTELEN.
Näin. Syötyä siis tuli, oikein oikein hyvin reissulla ja vielä
viimeinen piste i:n päälle tuli, kun takaisintulo matkalla poikkesimme Mummin
luona ja toki sieläkin pääsimme syömään Mummin hyviä ruokia!
Kävimme reissullamme myös poikkeamassa Hermannin
herkkutorilla, mutta siitä kerron myöhemmin lisää!
Olikoha tämä nyt sitten
matkailua vai ruokailua?
Ps.
There is always hope, as long as we have food!
There is always hope, as long as we have food!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti