sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Happy Easter



Aika kuluu ja kauheaa.. En saa blogia päivitettyä!?

Tähän syynä taitaa olla tuo IHANA keli joka kutsuu kaiken vapaa-ajan käyttämään ulkona.. Antamaan koirille vihdoin talven jälkeen kunnon liikunnat ja hieman itsekkin haastaa itseään lenkkeily mielessä.  Lisäksi aikaa on kulunut ”Mamman hauva kesäkuntoon 2014” projektin kanssa, joka tarkoittaa että mamman herkkusuu on joutunut laihikselle. Onni Isännälle, nyt laihdutus intoilu ei kohdistu häneen ;)

Koiran ruokavalio on päivitetty uudeksi ja kesän aikana on tarkoitus saada koiran painosta -1kg, uudella ruokavaliolla ja liikunnan ja aktiviteettien lisäyksellä. Päivittelen varmasti tilannetta tännekkin.

Palataan pääsiäiseen ja pääsiäisen ajan herkutteluihin ;)

Aivan ensimmäisenä on todettava että meillä oli Isännän kanssa mainio pääsiäisloma, todellakin.. Tosin kääntöpuolena on, että kun on liian hyvä loma, niin töihin paluu on järjettömän vaikeaa. On vaikea miettiä mikä lomasta teki niin hyvän? Ei siinä niin erikoista mitään ollut, hyvä fiilis, mukavat puuhat, ihanat kelit? Kai siinäkin on tarpeeksi.. Vaikka kotona ihan lomailisi.

Mitään perinteisiä pääsiäisruokia emme tehneet. Ehkä siksi ettei meidän makuun oikein ole mikään pääsiäisen herkuista.. Itse toki mämmiä söin vaniljakastikkeella, mutta Isäntä ei siitäkään välittänyt. Saimme veljeni meille yökylään pääsiäisloman alkupuolella ja päätettiin tehdä ”oma pääsiäisruoka”, eli ruoka mikä on kaikkien makuun.. Päädyimme tortilloihin ;) NAMS NAMS NAMS. Sopi meidän kaikkien suuhun ;) ( Kuin myös pääsiäismunat ) Ja Isäntä korkkasi synttäreillä saadun Rekolan panimon inkivääri oluen, ”kesäkolli”. Olut maistui aivan simalta, johon on sekoitettu olutta.. Joten ihmiset hyvät, joille sima ei pelkästään maistu ja VAPUKSI olisi saatava jotain kurkusta kumottavaa, kokeilkaa tätä ;)
 
Pääsiäisen parhaana yllärinä, suklaamunien yllätysten lisäksi, saimme siskoni kylään!! JEE!! Oltiin sitten kaikki sisarukset koolla, aamupala pöydässä. NAMS. Tätä ei usein tapahdu.

Pääsiäisen ainoana arkipäivänä, lauantaina oli toki kiire, kiire shoppailemaan, olihan toki kaupat olleet yhden päivän kiinni!! Tosin shoppailu kohdistui lähinnä Veikkaan ja hänelle uusien vaatteiden osteluun, mutta pääsipäs siinä siivellä sitten Arnoldsin ihanien donitsien kimppuun. Oi, olisko ollut pääsiäisen kohokohta!! Niin hassua, mutta tällainen herkkusuu, ei voi vastustaa Arnoldsia.
 
Ja kun herkkujen kimppuun nyt päästiin niin jatketaan aiheella.. Vaikken mitään ”kunnon pääsiäisruokaa” tehnyt, halusin kuitenkin tehdä ”pääsiäiskakun”. Joo. Meillä kun noita herkkuja nyt ei muutenkaan paljoa syödä.. Kyllä aina yksi kakku mahtuu lisää ;)

Saimme vieraiksi loman loppupuolella pienen pienen tyttövauvan vanhempien kera. Pieni suloinen vauva tosin ei vielä pääsiäisherkkuja päässyt herkuttelemaan vaan nautti suosikki ruuastaan, eli äidinmaidosta. Taisi maistua.  Mutta tässä oli oiva tilaisuus päästä toteuttamaan ideaa pääsiäiskakusta ja hieman laittamaan pääsiäistunnelmaa kotiin, kun kerran vieraitakin tulee.
 
Pääsiäiskakuksi tekemäni appelsiini-valkosuklaakakku, oli entuudestaan ohjeena tuttu. Jos oikein muistan, ensimmäinen juustokakkuni mitä olen tehnyt.. Ystäväni luona maistoin kakkua ja olin myyty. Piti päästä perässä kokeilemaan ja jos oikein muistan taisi ystäväni silloin jopa vuuan lainata. Resepti on kinuskikissan, joten kaikki vaan kokeilemaan. 

Mielestäni tämä on HYVÄ juustokakku ja se maistui edelleen hyvältä ja kelpasi meille kaikille!! Joten ei valittamista.. Jopa vieraiden suuhun maistui. Voin siis hyvillä mielin suositella muillekkin. Ja Isäntä nyt olisi koko kakun vaikka yksin vetänyt.. ylläri.
Ensimmäistä kertaa tein kakkuun suklaapitsi reunuksen, kiva. Ja koristelin kakun sokerimassasta tehdyillä pääsiäisaiheisilla koristeilla. Joka oli vikatikki. En suosittele. Koristeet rupesivat jonkin ajan päästä päästämään väriä kostean kakun päällä.. ja ihanan keltainen pinta alkoi muuttua punertavaksi.

Mutta ettei koko pääsiäinen ihan olisi herkkujen kanssa mennyt, kyllä me Isännän kanssa ulkoiltiinkin.. Pakkohan se on näillä herkku määrillä ;) Lenkkivaatteet vaan päälle ja tallaamaan.. Saipahan koiratkin sitten liikuntaa ja vatsaa pois. Näillä ihanilla lenkeillä, aika kuluu, maisemat on kauniita ja koirat päätyvät tekemään ties mitä kummallista.. Niinkuin heittämään talviturkin ;) Ei itsellä tulisi mielenkään vielä tässä vaiheessa vuotta.. Pääsiäislenkkien kohokohta oli kyllä ehdottomasta lenkki Lahdessa, satama, lanunpuisto, karis ja kävely ydinkeskustassa. 


Mutta hei, ei se kuntoilu tähän jäänyt.. 

Nyt sitten suut suppuun, kohta voi tässä talossa olla hieman kiukkuinen Isäntä, kun kaikki meidän salaisuudet jaan täällä blogissa, mutta..



 ”pssst.. mä pakotin meijän Isännän mun kanssa spinningiin, hiiihhiii..”

Ps.
There is always hope, as long as we have food!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti