Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin kuin myös loma. Kurjat
kelit kyllä veivät osan tästä kesälomasta, ehkä juurikin sen fiiliksen. Mutta
positiivinen puoli tässä oli se, että töihin paluu ei tuntunut yhtään niin
kurjalta. Enkä edes aamu kiukku-potku-raivareita saanut, vaikka kello herätti
4.30 ja sama tulisi jatkumaan seuraavat muutaman päivää. Mutta, ihme ja kumma.
Herääminen jopa tuntui helpolta. Ja töissäkin on jopa ajoissa. Eikö se kerro
jotain? No, ainakin sen, että lomalla on saanut levättyä.
Loman viimeisinä päivinä piti jostain saada hieman lisää
kesätunnelmaa ja mikäs sen kesäisempää kuin raparperi. Kesäkuun suosikki
herkku. Lähetin Isännän oman pihan raparperipuskaan ja sieltä se takaisin
kömpi, muutaman raparperinvarren kanssa. Toiveena raparperi piirakka, mutta
emäntä oli ajatellut kiisseliä valmistaa. Ja niin siinä kävi. Kiisseli
kiehumaan hellalle.
Raparperin kanssa olen aina ollut hieman hankaluuksissa
makeuden kanssa. Pidän raparperista, mutta tykkään lisätä siihen reilusti
sokeria. Käytän myös raparperia usein mansikan seurana kiisseleissä ja
piirakoissa. Tämän kesän ensimmäinen raparperikiisseli maistui omaan suuhun
liiankin kirpsakalta. Isäntä ei valitellut, makuaisti tainnut mieheltä kadota?
Tai hirmuinen kerros kermavaahtoa kadotti alleen kiisselin kirpeyden. Niin tai
näin, seuraavaan kiisseliin laitan vielä hieman enemmän sokeria. Vaikkei tämäkään pahaa ollut.
Loman lopussa, saimme vielä yhden kauniin lomapäivän. Ja
vietimme päivän Korkeasaaressa nauttien toistemme seurasta. Korkeasaari käynti
oli oikeastaan ainoa lähestulkoon pakollinen lomakohde. Ja päivä ei olisi
voinut olla parempi, keli aivan täydellinen reissulle. Sen tosin
oli pistänyt merkille moni muukin. Tähän tilanteeseen kuitenkin sopii vanha
sananlasku;
”Aikainen lintu madon nappaa”
Eikä meillä turhaan kellot aamulla soineet, sillä iltapäivän
lähestyessä korkeasaaren lippujonot sen kuin pitenivät. Ja saaressa väkeä
riitti. Mutta sopivan kelin ansiosta pääsimme todella myös seuraamaan eläimiä.
Moni eläin on jäänyt yleensä näkemättä hyvien piilojen ansiosta, mutta nyt
saimme kokea pettymyksen vain muutaman häkin kohdalla. Myös korkeasaaren
uusimmat asukit, leijonanpennut ja merikotkan poikaset pääsimme näkemään.
Emäntä vastasi retken eväs puolesta ja eväslaukkuun oli
pakattu aamulla valmistettuja, lämpöisiä lihapasteijoita. Liha-riisi-muna
täytteellä. Ja toki termari oli täynnä kahvia ja herkkuna lisäksi isoja
vaahtokarkkeja. Isännän mieliksi hieman virvokkeitakin laukusta löytyi.
Lihapasteijat olivat kyllä hyvä valinta. Täyttäviä ja hyviä.
Helppo kuljettaa ja helppo syödä. Helppo myös valmistaa. Iso pellillinen syntyi
pasteijoita hetkessä ja osa päätyi veljen vatsaan. Maistui kuulemma Veikalle. Ja
meidän Isäntä nyt ylläri, ylläri olisi taas syönyt vaikka kaikki itse. Mutta
liika on liikaa ja on se Isännällekkin raja johonkin laitettava. Mutta sen
lisäksi että eväät maistuivat ja täyttivät hyvin, myös rahallisesti
edullisempaa oli valmistaa eväät itse. Kauhistelin sämpylä hintoja Korkeasaaren
lipunmyynnin yhteydessä olevassa kahvilassa, kun sämpylää ei alle kuuden euron
kahvilasta osteta. Montahan sämpylää kuudella eurolla tekisin?? Täytyykin
joskus kokeilla.
Mutta tänäkin vuonna Korkeasaari tuli nähtyä. Ja eväät jälleen kerran syötyä. Reissu oli
mahtava! Ja todellinen loman huipennus, keleineen ja tunnelmineen. Korkeasaari
ei ikinä petä.
Joten ota arki vastaan, mutta muista ihanat kesämuistot.
.. eikä tässä vielä
kaikki.
Ps.
There is always hope, as long as we have food!
There is always hope, as long as we have food!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti