maanantai 28. heinäkuuta 2014

Brand new holiday..



”Hyvää huomenta, näytät kauniilta, jotenkin tuoreelta..”

”Ja kun nousee päivä uus, laulaa linnut pihapuus..”

”Oot mun  ke-sä-lo-ma..”

Ja kyllä vain, niin kuin taannoisessa blogi tekstissäni kirjoitin, ”eikä tässä vielä kaikki”, sillä loma jatkuu ja arki palasi tähän huusholliin vain hetkeksi. Sillä KYLLÄ, kesäloma osa kaksi, on startattu. Tosin ei niin LOMA tunnelmissa, sillä edellistä lomaa todella oli odottanut, nyt tuntuu, kuin olisi vain käynyt töissä kääntymässä.

Loman kunniaksi valmistin aamupalan, joka vaan on oikeasti PARAS ja ravintosisällöiltä laaja, vaikka ne kuuluisat vihreät uupuvatkin, päivällä sitten, reilu määrä salaattia korvaa tämän. Sillä tähän aamupalaan on saatu mahtumaan vaikka mitä terveellistä, vaikka sitä ei päälle näe. Luonnon omia vitamiineja, eli marjoja. Lisäksi pellavansiemenrouhetta ja vehnäleseitä. Unohtamatta proteiinirahkaa ja kanamunia. Päälle vielä aamun herätys, appelsiinimehu ja kahvi. Tällä jaksaa ja muuten pitkälle. 




Meidän perheessä kun ei aina mene kaikki putkeen, on hyvä että keittiöstä löytyy kätevä emäntä, joka osaa taikoa pilalle menneistä ruoka suunnitelmista, jotakin muuta hyvää. Sillä meidän miesten pettymykseksi, grillistä oli kaasupullo tyhjentynyt ja lappalaisystävämme ostama kallis lihapala, piti valmistaa jotenkin muuten kuin grillaamalla. Miesten pettymys oli suuri, joten nyt oli taiottava jotain OIKEASTI hyvää.. Päädyin paistamaan ohuiksi nuijittujen pihvien pinnat pannulla ja kuorruttamaan pihvit reilulla kerroksella kevätsipulia. Jokaisen pihvin pinnalle laitoin mauksi yrtti-persiljavoita ja reilun määrän ruokakermaa päälle ja kyllä, siitä tulikin todella hyvää!! Auttoi hieman harmitukseen.

Kesäloma osa kaksi, sisältää asioiden hoitoa. Ja vaikka en sen suurempia suunnitelmia ole tehnyt, muutamat tavoitteet kuitenkin olen itselleni laittanut.. Hoitaa nyt kaiken kerralla, mikä aina jää roikkumaan. Isännän silmissä emännän loma tarkoittaa sitä, että kämppä on siivottu päivittäin ja että pyykit on pesty ja ruoka pitää olla pöydässä kun isännän työpäivä loppuu. Ja kai sitä listaa olisi jatkettu, jollei emäntä olisi laittanut TÄYS STOPPIA miehen hullutuksille. Johan tässä lomasta tulee kohta työleiri. 


”Pitkän päivän jälkeen, sulle valona koitan loistaa. 
Kun tuut uupuneena kotiin, uupuneena kotiin..”


Loman kunniaksi piti taikoa myös miehille jälkkärit ja päädyin tekemään ihan ensimmäisiä blogi kokeilujani, uudemman kerran. Eli amerikkalaisia mustikkapannukakkuja, jotka tosin eivät niin hyvin onnistuneet, kuin ensimmäisellä kerralla. Ja olivat ehkäpä liiankin täyttävät ruuan päälle, mutta eipä se veikka, tai isäntä tai lappalaisvieraamme tästä valitelleet. Oliko odotukset vain emännän suulla, liian kovat?
Mutta vaikka meillä emäntä vain lomailee, saatiin yhteistä LAATUAIKAA järkättyä viikonlopulle ja pääsi se Isäntäkin tanssittamaan emäntää rannalle. Vai emäntä tanssahtelemaan isännän kanssa? Kuin sen nyt tahtoo ottaa. Ja hieman keikkailemassakin käytiin, ihan katsojina tosin vain. 

Uudet kokemukset, tilanteet  ja hyvä fiilis – tekevät parisuhteelle ihmeitä. 

”Pieni breikki vois toimia meille, peruskiireissä unohtuneille. Kauas töistä ja vaikeista tyypeistä, tiskeistä ja pyykeistä. Tehään hetkestä spesiaali, hiiteen pilkut ja desimaalit. Keskitytään olennaiseen, välillämme olevaiseen..”

Ja vaikka päivät juoksevat ja loma etenee, tulee hyviä päiviä ja ei niin hyviä, on hyvä muistaa että kaikesta opimme jotain. Ja vaikka kaikki ei aina ole niin hauskaa, niin muistamisen arvoista kuitenkin. Ehkäpä juuri se kurjalta tuntuva juttu tekee päivästä muistettavan.. Niin kuin vaikka se eräs päivä, kun Isäntä vihdoin suostui lähtemään uimarannalle, mutta kuinkas kävikään. Kohtalo puuttui peliin ja YLLÄRI, Isäntä pääsi luistamaan uimarantailusta, EDELLEEN!

”Lisää liekkiä arinalle, uusi kappale tarinaamme, pidetään tää freesinä..”
Feat. Jukka Poika - Brand new ihanuus

Onni yksillä – kesä kaikilla!
Ps. There is always hope, as long as we have food!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti