sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Big and Tasty.



Vihdoin ja viimein!! Meillä on pullat uunissa.. ja pääsemme nauttimaan ihanista laskiaispullista, pitkän, pitkän odotuksen jälkeen!! Ja kun kerran ollaan oikein odotettu, niin syödään nyt sitten oikein kunnolla, ISOJA ja RUNSAALLA täytteellä olevia pullia!! Nami Nami!! 

Isäntä ei malttaisi sormiaan pitää erossa vasta leivotuista pullista.. Jotka keskeltä ovat ”hieman” raakoja, juuri meidän makuun, ja niin pehmeitä.. Taikina onnistui, kerrankin! se tuntui leivottaessa hyvän sitkeältä ja pehmeältä. Ei mennyt yhtään liian kovaksi. JES.

Tein hieman kokeiluja, ja osa pullista on voideltu kananmunalla ja päälle laitoin raesokeria, ja osa pullista on voideltu pelkällä keltuaisella ja päälle on siroteltu tomusokeria.  Ehdottomasti tämä jälkimmäinen oli parempi, eli voitelu pelkällä keltuaisella ja tomusokeria päälle. Tämä taisi isännän ja minun suosikki olla, ihanan kova ja liukas pinta tuli pullalle. Vaikka uunissa nämä pullat saivat minut melkein avaamaan suuren sana arkun, sillä ne todella näyttivät käristyvän hetkessä. 

Vaikka hieman epäröinkin alkuun pullien onnistumista, asian vahvisti tulevan anopin makunystyrät. Kelpasi ja oli kuulemma hyvää, ainekin tekstarin mukaan.. ;)




Pupupu pulla pullava,
on helppo herkku jokaisen
maukas pulla pehmoinen.
Ei tarvi veistä vaivata
kun alkaa pullaa kaivata.
Valmiina paloina
viipaileina maukkaina,
pupupu pullava pullava,
pulla pullava pulla pullava
pullava!!




Pullien kanssa luotettiin siis suureen kokoon ja aitoihin makuihin, punaista maitoa, tuorehiivaa, voita ja pitkät kohotusajat! Ja kun nyt näin herkku linjalle lähdettiin, niin eikös kaikki rapakon takana ole aina suurempaa ja parempaa? Suuntasimme raxin jenkkiviikoille testaamaan tätä sanontaa.. ja todella, ainekin pitsat olivat suurempia ja makua olikin lisätty hieman reilummin. Pannupitsaa, tulisella kastikkeella.

Raxin perusvalikoimaa oli siis laajennettu jenkkiviikkojen vuoksi ja mm. jälkkäri pöytään oli ilmestynyt vaahtokarkkeja, mini donitseja ja keksejä, jäätelön lisäksi. Myös ruokapuolella oli pieniä muutoksia,mm. pannupitsat, sipsit, röstiperunat. Meitä tämä nyt ei kuitenkaan kovasti hetkauttanut. Samaa raxin perus pahaa ruokaa. Silloin tällöin voi käydä aina pettymässä. 

Meille ihan hyvä vaihtoehto kun saa keiton, salaatit, leivät, pitsat,lämpöiset ruuat ja juomat samaan hintaan. Ja saa isäntä mättää pitsaa naamariin vatsan täydeltä ja itse voin syödä salaatteja ym, minulle mieluisempaa. Parasta taisi olla salaatit, sipulirenkaat, röstiperunat, valkosipulileipä ja pikkunakit. Isäntä tykkäsi eniten kinkku-ananas-aurajuusto pitsasta, ylläri. 


Mutta palvelusta on annettava palautetta, todella hyvä palvelu! Kassaneiti oli asiallinen ja iloinen. Kertoi kysymättä jenkkiviikkojen ruokalistasta, vastaili mielellään kysymyksiimme ja toimi ripeästi. Eli ihan hyvä fiilis jäi, vaikka ruoka ei niin loistavaa ollutkaan. 
Shoppailun välissä – sai ainekin vatsansa täyteen.

Lisäksi viikonloppumme sisälsi ISOJA heräteostoksia!! ;)  IIK. Emäntä innostui. Ja hei, kerrankin olin spontaani ja en miettinyt asiaa kovin kauaa. Tämä on uutta ja että tälläisiä heräteostoksia tekisimme.. Taisi olla eka kerta meidän taloudessa.  No, isäntä suostui. Ja nyt meillä on imevä höyrypuhdistin. Hihi.

Toivotaan että tuolla hinnalla, tulee puhdasta, niin materiaalista kuin materiaalista. Ja että tämä helpottaisi tämän huushollin siistinä pitoa.. Kunhan nyt ekana opitaan käyttämään tätä laitetta. ;) Tuolla se isäntä istuu ohjekirja kädessä, taitaa olla tuleva siivous expertti tuo meidän isäntä. ;)


Joten, viikonloppumme sisälsi..
Suuria ruokia, suuria makuja ja suuria hankintoja!

 Ps.
There is always hope, as long as we have food!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti