sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Vacation Day



Tällä viikolla olemme Isännän kanssa ottaneet ihan omia vapaapäiviä ja aikaa rentoutua ja panostaa parisuhteeseen. Kyllä, hintansa siitäkin saa maksaa kun palkattomilla on, mutta on se joskus sen arvoistakin. 

Vapaapäivinämme olemme keskittyneet mini-lomailuun ( mistä kirjoitan pian lisää), ulkoiluun, hyvään ruokaan ja kodin sisustamiseen.  Itselleni otin myös aivan omaa aikaa, ja menin tallille, pitkän kaavan mukaan. Ilman kiirettä tai ajatuksia, ”koirat pitää vielä käyttää”, ”ruokaa pitää vielä tehdä”, ”siivota pitää vielä” ja ”ja..ja..ja”. Ja todella, olin tallilla niin kauan kuin huvitti. RENTOUTTAVAA. 

Isäntä kulutti aikaansa lempi puuhassaan, elokuvia tuijotellen. Se sallittakoon. Ja vahti samalla karjalanpaistia jonka uuniin aamulla laitoimme.  

Karjalanpaistia emme ole aikaisemmin itse tehneet, joten innolla aamusta rupesimme kokkailemaan. Lidl:istä halvat lihat saimme... Tämä ruoka kiinnosti myös Isäntää. Siis ruuan valmistus.. Ja helppoahan se olikin! Isännelle olisi ihan sopiva ruoka valmistettavaksi. Suurimmaksi tuskaksi taisi osoittautua Isännälle kuuden tunnin IHANISSA tuoksuissa kärvisteleminen, kun annoimme karjalanpaistin muhia kunnolla. 

 ”Yritä siinä nyt elokuvaa katsella, kun tulee kauhea nälkä ja uunista tulee jumalainen tuoksu”, mies tuskasteli kotiin tultuani.. Perunat oli pesty ja  keitetty, JES !! Muussi valmiiksi ja SYÖMÄÄN!

Vitsit miten hyvää!! Kannatti pitää pitkään uunissa ja hieman tuskastella..

Aamusta tutkimme eri karjalanpaistin valmistustapoja. Jotkut ruskistivat lihat pannulla ennen uunia, maun ja kirkkaan liemen takia. Jotkut heittivät lihan suoraan uuniin, ”vanhan ajan tapaan”. Lisukkeiksi yleisimpiä olivat porkkana, sipuli ja puolukkahillo. 

Hädissäni häiritsin Äidin työpäivää ja varmistin, miten hän tekee karjalanpaistin. Ruskistaa lihat aina. Joten niin mekin sitten. Ruskistimme lihat voissa pannulla ja lihojen jälkeen käytin sipulitkin pannun kautta. Lihat, sipulit, porkkanat ja vesi. Pippuri ja suola. Ja uuniin. Alkuun pidimme n. 30 minuuttia uunin kovalla lämmöllä ja lopun aikaa 150 asteessa.  Ja olimme todella tyytyväisiä! Ja päälle vielä puolukkahillo, nams. 

 




Hyvä ruoka ja loma.. Jos sen vielä kruunaisi jälkkärillä. ;) MANSIKKAKIISSELI.  Siinä kaikki mitä tarvitaan täydelliseen lomaruokaan. Saako sanoa että, NAMS NAMS NAMS. Ja niin täysi vatsa, että päivälevot ovat suositeltavat, ellei jopa pakolliset.

Lomapäivien iloksi olemme myös laittaneet asunnon täysin hyrskynmyrskyn, mikä tarkoittaa että kaikki paikat ovat saaneet uuden ilmeen, huonekalut ovat liikkuneet sinne ja tonne, ovat saaneet uusia tarkoituksia ja kaapit ja naulakot on tyhjennetty roinasta. Talvitavarat vaihdettu kesätavaroiksi. Ja sisustettu asuntoa mieleiseksi. Verhot ovat löytäneet uudet paikat. Siis todella kivaa!!  Vaikka aikaa menee koko päivä.. Ja aikamoista sovittelua ja kokeilua. Hyvän lopputuloksen saadessaan, voi olla todella iloinen. 

Meille kävi näin, ONNISTUIMME!! Ja nyt on kämppä kivan ja ihan uuden näköinen omaan silmään. Vihdoin jopa Isäntä sai aikaisiksi laittaa makuuhuoneeseen verhotangot, rullaverhon seuraksi. 

Olen HAPPY, HAPPY, HAPPY.

 Pienellä vaivalla saa ihmeitä aikaan.. 

Ja jopa ilman rahan tuhlausta, kun ennestään hankitut huonekalut ja tarvikkeet löytävät aivan uusia käyttötarkoituksia. Ja kun piilossa olleet ”unohdetut” vaatteet löytyvät, saa vaatekaappikin kaipaamaansa piristystä. ;)

Jep Jep, vapaat tuli tarpeeseen ja mieli sai kaipaamaansa kohotusta monellakin alueella..

                                                                                     Jaksaisikohan taas töissä ahertaa?

 Ps.
There is always hope, as long as we have food!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti