lauantai 7. kesäkuuta 2014

Summer Holiday..



Meillä on KESÄLOMA!! KESÄLOMA!! KESÄLOMA!! 

JIPPII!!


Kesäloma perinteitä noudattaen suuntasimme loman aloittajaisille, isäntä oluelle ja minä pehmikselle. Toki myös aloitimme lomamme tärkeimmän projektin, terassin rakennus tarpeiden hankinnalla. Sillä meidän lomamme, iloksi tai suruksi, keskittyy pihahommien tekoon, unohtamatta emännän järjestämiä toimintapäiviä, pitäähän jotain hauskaa olla. Isännälle kun riittäisi hauskuudeksi oluttölkki. 

On se vaan kiva ajatus, että työt saa jäädä ja saa aikaa puuhailla muita hommia. Ja istuskella rauhassa kahvilla pihalla ja lenkkeillä koirien kanssa ihan ajan kanssa. Kesäloma iloksi tuli tilattua heikkona hetkenä lomaluettavaa, kun myyjä joka minut nappasi, hyvällä puheellaan onnistui vakuuttamaan minut asiasta. 

Terassinrakennus puuhiin saimme hieman miehistä apuvoimaa ja emännän tehtävä toki oli jotain sapuskaa miehille väsäillä.. Helppoa ja nopeaa. Ja hmm, kesäloman kunniaksi jotain makeaakin. Päädyin kinkkukiusaukseen, mutta omana lisänä, joukkoon laitoin pekonia, jokaisen miehen herkkua. Hyvää perusruokaa, niin kuin aina. Luottohomma tämä kinkkukiusaus.

Salaattiakin pöytään piti saada ja loisto tilaisuus päästä kokeilemaan, meille uutta kastiketta, Rajamäen tumma balsami kastike. Ainekin tähän salaattiin, pienissä määrissä sopi todella kivasti. Joten tulee jatkossakin käytettyä. Vaikka aika perus salaatilla mentiin, vaihtelun vuoksi salaattilaatuna käytin Järvikylän, pehtoorin salaattia. Lisänä peruslisäkkeet kurkku ja tomaatti. Ja omaksi iloksi, valkosipuli krutonkeja ja juustolastuja.  Kaikki sopi yhteen ja vaikka miehistä kyse olikin, kaikki salaatti meni.. Niin kuin tosin ruokakin. Kokilla määrät kohdillaan. Onneksi sentään nälkäisiksi eivät miehetkään jääneet. 

Ruuan kanssa kokeiluun pääsi s-ryhmän oma tuote, rainbow luomu mustikkasiideri. Tämä tuote ei silmiini ollut aikaisemmin osunut, mutta kokeilun arvoista kyllä oli. Mielestäni mustikan maku oli selvempi kuin aiemmin maistamissani mustikka siidereissä. Maku oli hyvä, eikä siiderimäinen sivumaku tullut kovin vahvasti läpi. Tuote toi mieleen mustikkamehun, vichyllä. Mutta oli ostamisen arvoista. Ei ollut kovin makea, joten siideri sopi ruuan kanssa hyvin. Pidin myös tuotteen kauniista väristä.

Kesäloman kunniaksi, päätin jotain makeaakin tehdä. Ja perus mokkapalojen tilalle kehittelin tuossa yksi päivä oman version. ehkä enemmän aikuiseen makuun, olevan version. Idea tuli yhtäkkiä, katsellessani Britannian paras leipomo sarjaa, ei sillä että siellä mitään tämän tyylistä olisi valmistettu, idea vain tuli jostain. Kai näille leivoksille jonkin nimenkin voisi keksiä, vaikka Emännän mokkaleivos.


Ideana siis perus mokkapalojen pohja, tosin tässä pohjassa voin määrä oli aika suuri. Ja päälle piti keksiä jotain uutta, äklömakean mokkapala kuorrutteen tilalle. Päätin kokeilla kaupan valmis cappuccinomoussea,  suklaahipuilla. Tein 6 dl satsin. Helppoa ja nopeaa. Juuri oikea määrä ja todella helppo levittää ja leikata, kun mokkapala kuorrute helpolla lähtee lohkeilemaan. Tämä olin ihan hyvä versio. Ei ollenkaan niin makea kuin mokkapalat ja siksi varmaankin aika petollinen.. Paloja kun voi syödä hieman reilumman satsin.  Oli kyllä oikein hyvä perus kahvileivos. Suosittelen kyllä tätäkin. 


Kesäloma osa ½ on vihdoin startattu.


” Lomalla viimeinkin, voin ottaa iisimmin..”

Ps.
There is always hope, as long as we have food!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti