Sunnuntai ja talvi on tullut!
Mittari näyttää vihdoin miinusta ja lumihiutaleet leijailevat hiljalleen
makuuhuoneen ikkunan takana. Voi tätä ihanaa näkyä, syksy on vihdoin ohi ja
pimeyden tilalla on VALOA!
Tämän pitkän syksyn ajaksi,
on pitänyt itselleen järjestellä "selviytymiskeinoja". Tärkeimpänä
selviytymiskeinona mainittakoon konvehtirasiat. Kyllä, olen siis syönyt
viimeiset kaksi viikkoa lähestulkoon pelkkää suklaata. Ja on se vaan todettava,
että ei se suklaa niin pahasta ole, painokaan ei ole suklaasta järkkynyt
suuntaan tai toiseen.
Meillä Isännän kanssa on oma
salainen pikku konvehtirasioiden tuhoamistapa. Makoilemme sängyssä viekutusten
ja suklaat on reiluuden nimessä jaettu tasan. Yhtä aikaa poimimme yhdet suklaat
kerrallaan ja kaikessa hiljaisuudessa mutustelemme, kunnes hiljaisuuden
keskeyttää ”vaihtasiks sä tän suklaan tohon, jos mä annan sulle tän?” Käymme
siis vaihtokauppaa suklaakarkeilla ja mikä sen ihanampi tunne kuin päästä eroon
siitä ”ei niin hyvästä suklaasta” ja saada se lemppari suklaa tilalle, meillä
toimii! Mieli ja parisuhde kiittävät. Kiitos konvehtirasiat. Arjen pienet ilot.
Nyt kuitenkin tilanteen on
muututtava, talvi on tullut ja ajassa on siirryttävä eteenpäin. Ne kymmenen
konvehtirasiaa on tuhottu ja peiton alta on aika nousta ja laittaa kinkut
hyllymään -> LENKILLE!!
( "Lenkki, mikä ihana tekosyy syödä hyvin!!")
Eilen hyväksi todettu Sara La
Fountainin resepti, innoitti kokeilemaan sunnuntain ruuan Saran kirjasta, ala
sara. Ruokalistalle päätyi sinappikana, pekonivihanneksilla ja jälkiruuaksi kokeilimme
Amerikkalaisia mustikkapannareita. Kokonaisuudessaan koko ruokalista oli niin kesäinen, että auringon
lämmön ja grillin tirinän lähestulkoon tunsi ruokaa tehdessään. Täydellistä
grilli ruokaa! Ja päälle ihan itse poimituista mustikoista tehtyä pannaria,
kesä. Sitä odotamme.
Mutta kaikki ei sujunut aivan niin kuin olisimme toivoneet
ja ei kaukana ollut etteikö otsikoksi olisi tullut: DISASTER ! Sinappikanan
marinadi toi mieleen aivan jotain muuta kun ruuan valmistuksen ja hajukin oli
epäilyttävä.
Ja miten olisi muussatut pannarit?
Maistuisiko?
Epätoivon partaalta kivuttiin
kuin kivuttiinkin loistavaan lopputulokseen ja täytyy sanoa, että aivan uuteen
makuelämykseen! Tapoihini kuuluu tunkea mausteita ruokaan kuin ruokaan. Tämän ruuan valmistin koskematta muihin purkkeihin ja purnukoihin kuin perus suolaan ja
pippuriin. Ruuan maut olivat todella yllättävät ja hyvät! Jokainen suupala toi
monta eri makua mukanaan, tämähän on aivan uutta meidän keittiössä. ;)
Isäntäkin
alkuun ihmetteli, mitä tästä puuttuu.. ”hmm.. olisiko suola? Ei, ei kyllä
suola, eihän tää oikeastaan mitään kaipaa.”, mutta maku todella oli erillainen
kun keittiössämme yleensä. Positiivinen kokemus, puhumattakaan pannarista!!
Voikohan siitä edes puhua tai yrittää kertoa miten täydellistä SE OLI.
Sen
enempää kaartelematta, täydellinen jälkiruoka, ehdottomasti suosittelen ihan
kenelle vain. Te jotka olette käyneet viikinkiravintola Haraldissa syömässä Ragnhildin
rapeat räiskäleet, kyllä tämä jälkkäri voittaa sen 10/0! Isäntä ei tämän
kohdalla meinannut pysyä pöksyissään ja luokitteli jälkkärin, täyden viiden
tähden arvoiseksi.
Tämä blogi on tuonut meille
jo nyt, tämän viikonlopun aikana ihania ruoka kokemuksia ja keittiömme on
täyttynyt aivan uusilla ja ihanilla mauilla.
Tätä onnistumista ei voi seurata kuin täysi epäonnistuminen.
Jääkäämme
odottamaan sitä!!
Ps.
There is always hope, as long as we have food!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti