perjantai 17. tammikuuta 2014

The day, when the master did not come home on time..


Se tammikuun puolenvälin päivä, kun saavuin töistä kotiin sormet kohmeessa, posket punaisina ja tietäen että isäntää ei näkyisi vielä pitkään aikaan. Talven ensimmäinen varsinainen pakkaspäivä, mittari näytti -15 astetta ja pieni viima toi todellisen talven tunnun mukanaan.. Puhelin piippasi päivän puolivaiheilla, ilmoittaen että pitkäksi menisi isännällä, jälleen kerran.  

Olen todella huono kestämään muutoksia. Ja totta kai, tämänkin päivänen isännän viivästys, olisi pitänyt ilmoittaa ”kalenterille”, eli minulle, jo kolme vuorokautta aikaisemmin. Eihän se paljon ole vaadittu? 

No realistisuus mukaan, kukapa sitä pystyy tulevaa ennustamaan ja toisaalta, yllättävät muutokset pakottavat poikkeamaan rutiineista.  Piristävää vaihtelua sekin.
Minulle se meinasi, täyttä umpikujaa.   
Pähkäilin, rupeanko blogin kimppuun, pitäisikö kenties siivoilla, telkkariakaan ei ole tullut katsottua pitkään aikaan, vai laittaisiko saunan lämpiämään, ihan vain itselleen ja kävisin rentoutumassa? Ruuan valmistus vain itselleen, ei kyllä innostanut. Muutenkin tuntui etten päässyt yllättävän muutoksen yli,  enkä osannut ratkoa umpikujaani suuntaan tai toiseen.
Lopulta ajatukset ajautuivat uuden blogi hössötyksen kimppuun ja ajatus syntyi!

Yksinäisen päivän suklaajuoma, sellaisen minä tahdon!

Miinuksena ainoastaan, mitenhän sellaisen tekisi? 
Päätin siis luoda itse ”yksinäisen päivän suklaajuoman” ja kaivelin kaapit läpi, valitsin tuotteet joita haluaisin käyttää ja aloin arpomaan mittasuhteita. Ajatuksena alun perin oli, etten blogiin reseptejä laittaisi, mutta tässä tapauksessa sen voisi jopa julkaista, täysin itse keksittyhän tämä on.

THE LONELY DAYS CHOCOLATE DRINK

2 dl maitoa
2 rkl kaakaojuomajauhetta
1/3 tl vaniliinisokeria
½ tl siirappia
6 palaa marabou domino suklaata
1 dl kahvia

Päälle
vaniljajäätelöä
kaakaojauhetta
3 palaa marabou domino suklaata

Laitoin kattilaan maidon johon sekoitin kaakaojuomajauheen vispilällä. Laitoin kattilan hellalle miedolle lämmölle. Lisäsin joukkoon sekoittaen vanilliinisokerin ja siirapin. Pilkoin kattilaan suklaan ja lisäsin viimeiseksi vastakeitetyn kahvin. Annoin lämmetä hellalla, hiljalleen sekoitellen, kunnes juoma kuumaa ja suklaa sulanut.
Valmiin juoman päälle kasasin vaniljajäätelöä, ripottelin koristeeksi kaakaojauhetta ja lisäsin vielä kolme palaa suklaata juomaan.

Nams, hyvää, makeaa ja karkottaa talven pakkaset!!

Ja simsalabim, ei edes tarvinnut opetella ennustamaan, isännältä tuli tieto, vihdoin tulossa kotia kohti. 16 tunnin päivä takana, kahden kahvikupin voimin, eli isäntä on ansainnut herkkuvuoren, kotiin tultuaan.
                                                                    Hmm.. ruvetakko ennustajaksi vai taikuriksi?

Ps.
There is always hope, as long as we have food!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti