perjantai 28. helmikuuta 2014

Dating with the Master..



Viime viikonlopun ohjelmaksi otimme treffit!! Ajatella, ihan treffeille menimme. 
Olemme Isännän kanssa vähän huonoja treffailijoita ja ihan tarkoitukselliset treffit jäävät vähiin. Ennen tuli ravintoloissa enemmän käytyä, mutta nykyään sekin, paikkakunnan muutoksen takia on jäänyt vähille.. Ja tämä idea tuli ihan Isännältä itseltään!! WAUUU!! 
Tosin kohteen sain valita itse. ;)

Meistä tuli siis KARAVAANAREITA!! HAHA!!.. ;) Sielä me köröteltiin ja kättä heilauteltiin toisten karavaanareiden vastaan tullessa.. kuin kunnonkin karavaanarit..;)

Ja matkalla hoilasimme:
”Karavaanari, karavaanari on kaikkien kaveri.. Teiden tukko!! Karavaanari, karavaanari..”

Körröttelimme menemään laina asuntoautolla ja Isäntä kovasti yritti sopeutua, olemaan karavaanari! ;)

Treffien tärkeimmät asiat: EVÄÄT ja KOHDE. Niistä minä sain vastata ;) Suunnitelmallisena ihmisenä, tämä sopi minulle paremmin kuin hyvin.  Koska treffeille meno oli ”hetken mielijohde”, en itse kerennyt eväitä valmistamaan ja turvauduimme s-marketin tarjontaan. ;) Tosin kahvin otimme ihan kotoota mukaan, termarissa säilyi hyvin. 

Mukaamme s-marketista valitsin;

”Croisantteja, leipäjuustoa, aprikoosimarmeladia ja viinirypäleitä. Lisäksi herkuiksi vielä hillomunkit ja uutuus, marianne karkkeja, jotka maistuvat kahvilta!”

Oikein hyvät eväät saatiin, pikku treffeillemme. Riittävät ja hyvät. Tosin näitä uutuus marianne karkkeja tulee tuskin uudestaan ostettua, oli pieni pettymys..

Treffejen tärkein osio hoidettu, eväät hankittu. 
Osio kaksi, treffi kohde.

Suuntasimme asuntoauton kohti : KUHAKOSKEN VESIPUTOUSTA.
 Kyllä, tiedä mistä idea tuli, mutta jostain käsiini tupsahti nettisivu :


Mistä sitten sain idean.. Onhan se nyt hienoa mennä treffeille vesiputoukselle, hih. ;) Kuulostaa ehkä hienommalta mitä todellisuudessa on, ainekin näiden Etelä-Suomen vesiputousten kohdalla.. Mutta yllätyimme positiivisesti, että kuhakosken putous, todella näytti jopa vesiputoukselta ja sinne oli todella helppo mennä ja riittävästi tutkittavaa. 
 Suosittelen kyllä treffi/ eväsretki kohteeksi. Kohteesta kerrottiin näin:

” Koski itsessään alkaa kallioon louhitusta uomasta, jonne Luhtajoen vesi virtaa pian alitettuaan Lopentien ja sen jälkeen vanhan kivisen kaarisillan. Kalliouoman jälkeen vesi putoaa kolmena suurena könkäänä alas, kuohuten sitten metsikön läpi peltojen täyttämään maalaismaisemaan. Lähes peräkkäisten könkäiden sarja tekee valkoisena kuohuavasta vesiputouksesta mieleenpainuvan.”

Me keikuimme vesiputouksen reunuksilla, liukkaista ja jäisistä kivistä huolimatta ja kävimme katselemassa putousta eri kohdista.. Katseltavaa riitti, vanhoja myllyn kiviraunioita, kaarisilta, itse putous ja jokin pieni kolo, tiedä mihin tarkoitukseen käytetty, mutta kaikki katsottu läpi..


Eväät nautimme rauhallisen metsätien varrella, ties missä? Jonkin karavaanari alueen lähettyvillä.. Oli siinä naurussa pitelemistä kun muutaman autoa sujahti ohi, mahtoivat miettiä mitä ihmettä me puuhaamme. Keskellä mettää, seisomassa asuntoautomme kanssa. Paikalla kun ei niin väliä meille ollut, kunhan saimme olla rauhassa..




Kiva reissu, treffit vietetty!!

Illasta kotona vielä ruoka puuhissa olimme.. Tutkin toisten ruokablogeja ja erään nuoren tytön blogista löysin kaksi ruokaohjetta, jotka otin kokeiluun. ”Lihalevy” ja makaronisalaatti.  Voi että, ei ollut turha kokeilu!! SUOSITTELEN!! 

Nämä ruuat sopivat hyvin yhteen toistensa kanssa ja jopa kevyisiin illanistujaisiin.. Helppoja, kuka vain osaa tehdä, täyttäviä ja riittoisia. Meille kävikin ruuan kanssa niin, että sitä valmistui EXTRA paljon!! Eli paikalla olisi saanut meidän lisäksemme olla jonkin verran muitakin syöjiä..

Ja vaikka Isännän ruokahalu on lähes pohjaton ja vatsan kokokin aika riittävä ;) Niin ei sinne sentään ihan kaikkea tätä mahtunut!! Luojan kiitos.. Niin piti soittaa apuvoimat naapurista paikalle. Kaksi rahvasta miestä, auttamaan tässä tehtävässä.. Ja silti. Ruokaa jäi vielä seuraavaksikin päiväksi ja vähän vielä seuraavaksikin.. ja töihinkin evääksi. HUH!!

Nyt repäisen ja poikkean suunnitelmistani.. Ai jai. Ja laitan nämä helpot ja hyvät ohjeet tänne blogiin näkyville, kaikkien teidän kokeilunhaluisten iloksi ja itselleni helposti uudelleen käyttöä varten löydettäviksi.

OLKAAT HYVÄT:

LIHALEVY
Lehtitaikina levy (600g)
500 g Jauhelihaa
3 Kananmunaa keitettynä
1 Sipuli
Pippuria
Suolaa
Jauhenlihamaustetta ( tacomauste)
1 1/2 dl Riisiä keitettynä
Muna voiteluun

Ota taikina sulamaan. Keitä riisi ja keitä kananmunat. 
Pilko sipuli ja ruskista se jauhelihan kanssa.
Mausta maun mukaan. Sekoita jauheliha ja muut täyteaineet keskenään.
Kauli sulanut taikina levyksi suorakaiteen muotoon leivinpaperin päälle pellille.
Lusikoi täytettä puolelle osaa taikinaa.
Käännä toinen puoli päälle ja nipistä kiinni reunat hyvin, vaikka haarukan päällä.
Voitele munalla, pistä jokunen haarukanreikä pintaan.
Paista 225 astetta noin 1/2 tuntia.

SALAMI-MAKARONISALAATTI
Salamia ( n.150g)
Jäävuorisalaattia
Paprika
Kurkkua
Makaronia (3dl)
Suolakurkkua
Majoneesia ( valkosipulimajoneesia)
Juustoa ( edam)
Kananmunaa (5kpl)

Keitä makaronit ja kananmunat.
Pilko salaattiainekset,sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa.


Emännät, meidän Isäntä suorastaan rakasti tätä ruokaa.. Joten. Jos haluat Isäntääsi mielyttää, kokeile tätä. Tämän helpommalla on vaikea päästä ;) Ja naapurin Isännätkin taisivat tykätä ;)
 

Treffit, hyvä ruoka ja miehet tyytyväisiä.. Fiilis aika jees. Mitähän sitä seuraavaksi tuo Isäntä kehittelisi, joko olisi Isännän aika suunnitella koko treffimme, jos minä hiukan joustan ja yritän sopeutua Isännän päätöksiin? Ilman että itse laitan sormeni joka soppaan?


Kerro, kerro kuvastin, ken on maassa treffi taitoisin?
Nyt äkkiä jotain sutinaa ja Isännälle tukijoukot apuun, että osaa treffit emännälle järkätä!! ;)
 

Treffeillä vai ilman?
Ps.
There is always hope, as long as we have food!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti